دانشنامه

  • 107
  • 493 مرتبه
پکینگ ‌لیست ‌چیست؟

پکینگ ‌لیست ‌چیست؟

دوشنبه 04 مهر 1401

پکینگ لیست سندی است که در آن به صورت جداگانه کالا‌های موجود در محموله و وزن و حجم و تعداد هر یک از اقلام را در آن قید کرده است , به موجب سند پکینگ لیست شما می توانید بدانید که در محموله یا کانتینر حمل شده به گمرک مقصد چه کالا هایی وجود دارد و وزن خالص و ناخالص و حجم و تعداد هر کدام از اقلام به تفکیک چقدر می باشد، نام فارسی پکینگ لیست به صورت عدل بندی می باشد و در گمرک به نام سند عدل نامه می شناسند.
پکینگ‌لیست معمولاً توسط فروشنده و یا فرستنده کالا تهیه می‌گردد لیکن شرکت‌های تخصصی نیز وجود دارندکه به امر بسته بندی کالا مبادرت نموده وفهرستی از محتویات بسته‌ها و نوع بسته ها را تهیه می‌نمایند.
زمانی که کالا یکنواخت یعنی بسته بندی کالا از نظر ظاهر و محتویات یکسان باشند و این موضوع در فاکتور فروش کالا نیز به صراحت قید شده باشد ویا اینکه کالا به صورت باز وقابل رؤیت وارد و به گمرک اظهار شود نیازی به ارائه لیست عدل‌بندی نمی‌باشد.
میتوان از ساختار ذیل به عنوان یک نمونه جهت تهیه لیست عدل بندی استفاده نمود :
 
چه جزئیاتی باید در فهرست عدل بندی درج شوند؟
1-     فرستنده یا فروشنده : منظور شرکتی است که کالا یا خدمات را جهت فروش به خریدار ساخته و یا تهیه کرده است در این ردیف میبایست نام کامل شرکت، آدرس پستی و تلفن شرکت فروشنده قید شود.که باید در اینویس و پکینگ لیست قید شود
2-     گیرنده یا خریدار: شرکتی که کالا یا خدمات را از شرکت فروشنده خریداری کرده است و اینجا لازم است نام کامل شرکت، آدرس پستی و تلفن شرکت فروشنده قید شود.
3-    تاریخ پکینگ لیست : در این ردیف میبایست تاریخ صدور سیاهه تجاری مشخص شود.
4-     شماره پکینگ لیست : سیاهه تجاری حتما میبایست دارای شماره مشخص (شماره مسلسل) باشد که باید در این قید ردیف شود.
5-     ردیف کالا ها و خدمات ارائه شده.
6-    شرح مشخصی از کالا و خدمات ارائه شده.
7-     تعداد  بسته ها به همراه نوع بسته بندی اعم از کارتن، جعبه چوبی، جعبه فلزی، پلت و … را در این ستون مشخص مینمائیم.
لازم به ذکر است در تهیه پکینگ لیست نیازی نیست تعداد محصول فروخته شده را نمایش دهیم و در واقع این تعداد باید در اینوویس نمایش داده شود، پس فقط ذکر تعداد بسته ها و نوع بسته بندی کفایت می کند.
8-    ابعاد بسته ها شامل طول، عرض و ارتفاع هر بسته با ذکر واحد اندازه گیری در این ستون نمایش داده می شود.
9-    وزن خالص هر بسته که شامل وزن کالا پیش از بسته بندی است را در این ستون نمایش می دهیم.
10-    وزن ناخالص هر بسته که شامل وزن کالا پس از بسته بندی است را در این ستون نمایش میدهیم.

مزایای استفاده از پکینگ لیست
همانطور که اشاره کردیم، پکینگ لیست سندی است که توسط فروشنده  تهیه و تنظیم می‌شود. اطلاعات موجود در این سند برای امور مختلفی مثل اثبات بارنامه داخلی مفید است. این فهرست مزایایی را جهت انجام امور بازرگانی و ترخیص کالا از گمرک با خود به همراه دارد که عبارتند از:
-    اطلاعات مفید در پکینگ لیست امکان وارد کردن اطلاعات را در بانک‌های کشور فراهم می‌کند.
-    تعداد کالاهای ارسالی در عدل بندی لیست شده است؛ این سند برای اثبات بارنامه داخلی بسیار مفید است و می‌توان از طریق آن اطلاعات لازم برای گواهی مبدا را بدست آورد.
-    با تهیه پکینگ لیست برای وارد کردن جزییات کالا در سیستم های اینترنتی نیازی نیست که به دنبال اطلاعات بگردید، چون همه مشخصات در داخل پکینگ لیست ثبت شده است
-    با استفاده از اطلاعات این فهرست می‌توانید از جزئیات کالا بدون مراجعه به بخش الکترونیکی صادرات مطلع شوید.
-    اگر کالای شما دارای شرایط خاصی باشد که گفتن آن ضروری است میتوانید از طریق لیست عدل بندی آن را قید کرده و ایمنی آن را تضمین کنید.
-    از فهرست عدل بندی علاوه براین که می‌توان جهت شمارش محصول در گمرک کشور مقصد استفاده کرد. می‌توان بارنامه را هم از شرکت حمل و نقل دریافت و برای ارسال زمانی رزرو  نمود.
-    از چنین لیستی می‌توان به عنوان ضامن برای بازپرداخت تحت اعتبار اسنادی استفاده کرد.

 

اخبار مرتبط