دانشنامه

  • 97
  • 505 مرتبه
معرفی انواع کانتینر

معرفی انواع کانتینر

دوشنبه 07 شهریور 1401

به طور کلی در جهان بارهای متفاوتی با وزن، شکل، اندازه و مشخصات شیمیایی متفاوتی جا به جا می شوند که این مشخصات فیزیکی و شیمیایی در انتخاب نوع وسیله حمل نقل نقش مهمی دارند. در گذشته برای حمل کالا به صورت دریایی به شیوه فله استفاده میشده تا آنکه در اوایل قرن بیستم آقای مکلین ملکوم برای اولین بار از کانتنیر برای جا به جایی کالا به مقاصد تجاری خود استفاده کرده است. به طور کلی کانتینرها برای یکسان سازی در شرایط حمل استفاده شده تا بتوان باتوجه به تفاوت کالا ها، حمل موثر و کارآمد تری را انجام داد. شیوه حمل کانتنیر مزایای متفاوتی ازجمله افزایش سرعت در تخلیه و بارگیری و جا به جایی کالا، کاهش سرقت و مفقودی کالا و کاهش تعداد اسناد حمل دارد.  
به طور کلی در جهان برای تسهیل در شناسایی کانتنیر ها، شیوه معینی برای نام گذاری آنها استفاده شده است. شماره یک کانتینر،  از چهار حرف و هفت عدد  (بعنوان مثال (ABCD1234567 تشکیل شده است. همچنین آنها دارای تیپ ها با مشخصات معینی نیز میباشند که در صنعت به منظور بهره وری بیشتر مشتریان و با کاربرد های خاص تولید می گردد. که در ذیل انواع آنها به تفصیل توضیح داده شده است.
1-کانتنیر های معمولی یا خشک Dry storage container
این کانتینرها از رایج ترین نوع کانتینر می باشد و برای جا به جایی انواع کالاهای غیر فاسدشدنی یا خشک کاربرد دارد. که در اندازه‌های 20 و40 فوت ساخته می‌شود.
الف) کانتینر۴۰فوت
کانتینر چهل فوت یکی از پرطرفدارترین و پرفروش‌ترین انواع کانتینر برای حمل و نقل کالا است. این کانتینر دارای گنجایش زیاد و مقرون به صرفه برای جا به جایی کالا است.  

ب) کانتینر۲۰فوت
این نوع کانتینر یکی از متداولترین انواع کانتینر برای حمل و نقل کالا است. کانتینر۲۰فوت دارای ابعاد مناسب وامکانات ضد سرقت بوده و به آن کانکس هم گفته می‌شود.


 
2- کانتینر یخچالی Refrigerated ISO container
این نوع کانتینر دارای سیستم خنک کننده است و برای حمل کالاهای خوراکی و فاسد شدنی نظیر گوشت، مرغ، سبزیجات، میوه‌ها و نظیر آن ها استفاده می‌شود. سیستم خنک کننده این کانتینر بسیار قوی بوده و متناسب با کالای بارگیری شده تغییر می‌کند.

 
3- كانتينرباز
کانتنیر باز کانتیری است که سقف یا یک و یا چند سمت آن باز باشد. این کانتنیر ها برای کالاهایی با ابعاد بزرگ استفاده می‌شود. که دارای انوع مختلفی اند.
الف) کانتینر روباز Open top container
این کانتینر فاقد سقف است که اغلب کاربرد برای کالاهایی استفاده می‌شود که دارای ارتفاع بلدی اند. البته بعد از قرار دادن کالا درون کانتینر روباز روی آن را با یک پارچه برزنتی پوشانده و محکم می‌کنند.

ب) کانتینر های بدون دیواره Open side storage container
این کانتنیر ها دارای سقف بوده اما دیواره ندارند.
 
ج) کانتنیر های مسطح  Flat rack container
این کانتنیر ها سقف و دیواره طولی نداشته اما دیواره انتهایی آنها می تواند ثابت و یا متحرک باشد در صوری که دیواره انتهایی ثابت باشد فلت رک نامیده می شوند.
 


4- کانتیر پلت فرم
این کانتیر ها در اصطلاح کانتیرهای کفی نامیده میشوند و بدون هیچگونه سقف و بدنه‌ای اند و برای جا به جایی بارهای خیلی سنگین استفاده می‌شوند.


5- كانتينر مخزني containers Tanks
در این کانتینر دور تا دور آن را چهارچوبی از نوع استیل وجود دارد که علاوه بر محافظت بیشتر حمل آن را مانند کانتینر معمولی آسان میکند این نوع کانتنیر برای حمل مایعات و گاز ها به کار می رود.

اخبار مرتبط